7. joulukuuta 2016

Luukku 7: Meikin voima

meikin voima-2314
Toisella puolella naamaa on meikkiä ja toisella ei. En usko olevan kovin vaikea tehtävä arvata, kumpi on kumpi.

Mä meikkaan lähes aina ihmisten ilmoille lähtiessäni. Yksinkertaisesti vaan näytän mielestäni paljon paremmalta meikin kanssa, joten saan siitä itsevarmuutta ja itse meikkaaminenkin on ihan kivaa puuhaa. Voin kyllä hyvin käydä vaikka nopeasti kaupassa ilman mitään meikkiä, mutta mieluiten kuitenkin laittaisin edes vähän peitevoidetta. Mulla nimittäin on todella vaaleat ripset ja kulmat sekä luonnostaan aina tummat silmänaluset, joten vähäinenkin meikki tekee minusta ihan eri näköisen.

Mun meikkaamisessa ei todellakaan ole mitään ihmeellisyyksiä, joten mitään tutoriaalin tapaistakaan siitä on vähän turha lähteä väsäämään. Joitain suosikkituotteitani ja ostoksia täällä blogissa onkin aina silloin tällöin vilahtanut, mutta koskaan en ole mitenkään kokonaisvaltaisesti kertonut mun meikkaamisesta. Tänään ajattelinkin näyttää, miten meikki vaikuttaa mun kasvoihin sekä kertoa vähän käyttämistäni tuotteista.

meikin voima-2383

Tässäpä ne tärkeimmät tuotteet, joita lähes päivittäin käytän. Huulirasva tosin unohtui kuvasta, mutta en tiedä, voiko sitä edes laskea meikiksi? No, joka tapauksessa voisin suositella näistä kuvassa näkyvistä tuotteista kaikkia, paitsi en välttämättä tuota Maybellinen peitevoidetta. En oikein tykkää sen koostumuksesta, peittävyyskään ei ole kovin hyvä ja vaalein sävykin mulle vähän liian tumma. Saa siis suositella jotain hyviä peitevoiteita?

Mun meikkaamisessa ei tosiaankaan ole mitään ihmeellistä, mutta voisin antaa pari hyväksi toteamaani vinkkiä, jotka eivät ehkä ole ihan kaikkien tiedossa:

  • Laitan ripsarin ja kulmageelin ennen meikkipohjaa. Harvoin onnistun laittamaan ripset ja kulmat niin, ettei niitä tarvitse korjailla jälkikäteen vanupuikolla, joten tällä järjestyksellä saan sitten myös siistimmän meikkipohjan. Tämä ei ehkä toimi, jos käyttää silmämeikissä jotain muitakin tuotteita, mutta itse en yleensä käytä.
  • Annan meikkivoiteen kuivahtaa muutaman minuutin ennen puuterin laittamista ja siinä välissä esimerkiksi laitan hiukset. Näin musta tuntuu, että meikki pysyy paremmin naamassa.
  • Tosin heti meikkivoiteen levittämisen jälkeen laitan sormella nenänpäähän pienen kerroksen puuteria ja annan sen imeytyä kunnes alan siveltimellä puuteria laittamaan. Näin nenänpää ei ala kiiltää läheskään yhtä nopeasti.
  • Muistakaa, että puuteri tulee levittää kasvoille siveltimellä töpötellen, ei vedellen. Ja ripset kuuluu taivuttaa ennen ripsivärin laittoa, ei sen jälkeen!
  • Huulipunasta saa kestävämmän laittamalla sitä tavallaan kaksi kerrosta. Ensimmäisen kerroksen jälkeen annan sen ehkä hetken kuivua ja sitten painelen lähtevät värit talouspaperille. Heti sen jälkeen sitten toinen kerros, ja punan sävy tulee paremmin esiin ja väri pysyy pidempään.

meikin voima-2307
Lähtötilanne...

meikin voima-2322
... ja lopputulos

Jos haluan panostaa meikkiin vähän enemmän, multa löytyy vielä kolmen tyyppisiä tuotteita, joita osaan jotenkuten käyttää; huulipuna, luomiväri sekä varjostus- ja korostusväri. Täytyy tosin myöntää, että näistäkin hankin tuon kunnon luomiväripaletin, varjostus- ja korostuspaletin sekä niille sopivat siveltimet vasta ihan muutama viikko sitten, joten niiden käyttöä ei vielä kovin paljon ole tullut harjoiteltua. Kiva kuitenkin, että nyt pystyn halutessani tekemään jotain vähän erilaista.

meikin voima-2385

Huulituotteita omistan kyllä enemmänkin kuin nuo kuvassa näkyvät Nyxin tuotteet, mutta Soft matte lip creamit ovat viime aikoina olleet kovassa käytössä. Niissä vaan on ihan paras hinta-laatusuhde, väri kestää huulilla todella hyvin, levitys on helppoa ja sävytkin ihania. Erityisesti tuo vasemmassa ylänurkassa oleva Cannes on ihan täydellinen sävy myös arkikäyttöön!

Nyxin Highlight & Contour Pro -palettia on kehuttu niin paljon joka paikassa, että olihan sitä pakko kokeilla, jos sillä vaikka saisi vähän eloa tähänkin naamaan. Täytyy sanoa, että paletin laatu yllätti itsenikin, sävyt ovat todella pigmenttisiä (vaikken niitä kyllä kovin rohkeasti ole vielä uskaltanut käyttää) ja kestäviä! Samaa pigmenttisyystasoa ei tosin löydy tuosta Essencen luomiväripaletista, vaikka sävyt ihania ovatkin. Toisaalta hintaakin sillä oli vain se 5€, joten ehkei sitä voi odottaakaan. Oikeastaan on melkein hyvä, ettei väriä tule liikaa, niin ei tällainen amatöörikään pääsee niin pahasti mokailemaan... Luomivärien levittämiseen hyväksi ja edulliseksi vaihtoehdoksi ovat osoittautuneet nuo Ecotoolsin minisiveltimet ja varjostuksiin ja korostuksiin käyttämäni siveltimet taas ovat Real Techniquesin. Ja tällainen lopputulos saadaan aikaan vielä nämä tuotteet lisäämällä:

meikin voima

Miten sinä meikkaat?

13 kommenttia:

  1. Oot tosi nätti, sekä meikillä että ilman meikkiä ♥ Itseasiassa katoin tosta ekasta kuvasta parin sekunnin ajan, ettei sulla olis meikkiä ollenkaan :D Oli pakko katsoa uudestaan, kun sanoit tuossa että "Toisella puolella naamaa on meikkiä ja toisella ei", en tajunnut vissiin katsoa ensin kulmakarvoja tarkemmin. Mutta noh, hillitty meikkaustyyli on kyllä hyvä! Mäkään en yleensä meikkaa mitenkään kamalan paljoa, joskus saatan innostua ja laitan kaikkia meikkejä, joita varastosta löytyy. Mutta yleensä mun meikki koostuu meikkivoiteesta, ripsarista ja kulmakynästä. Johonkin joulujuhlaan saatan näiden lisäksi laittaa huulipunaa, huulikiiltoa + rajauskynää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥ Haha, ehkä se sitten on vain niin, että omasta naamasta ne erot näkee paljon selvemmin. Itsekään ei joskus meinaa huomata joltakin toiselta, että onko sitä meikkiä vai ei... :D

      Poista
  2. Kuten Jennikin sanoi, oot kyllä nätti sekä meikillä, että ilman. :) Itse en meikkaa millään tavalla :D lauriina.lehtonen@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Ainakin voit nukkua aamuisin pitempään :D

      Poista
  3. Kuulun niihin meikittömiin pelleihin :D En oo ikinä ollu kiinnostunu meikkaamaan, vaikka yläasteella meikkasinkin ripsarin ja puuterin avulla. Lähinnä muiden painostuksesta... Mutta kieltämättä juhliin on kiva sipaista ripsaria silmiin ja töllätä peilistä et kuka hitto toi on :D Musta on ihailtavaa kun osataan meikata ja varmasti jos joku meikkais mut niin olisin ilonen, mutta ei vaan itellä mielenkiinto riitä :D

    Nojuu tulipa romaani! Mutta olet kyllä kaunis ilman meikkiäkin joten huoletta voit lähteä kadulle ilman mitään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainii ja blogin osoite unohtui!
      penniponi.blogspot.com

      Poista
    2. Oho, olin unohtanut vastata kommenttiisi. Mutta eihän kenenkään ole pakko meikata, jos se ei kiinnosta. Vaikka kyllä tosin ottaisin itsellenikin mieluiten meikkaajan joka aamu... :D Haha, kiitti! :)

      Poista
  4. Tosi kiva nähdä jotain vähän erilaista täälläkin blogissa. :) Ite en käytä kun oikeastaan ripsaria ja kulmakynää. Huuliounat on myös paljon käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät vähän erilaisista postauksista :)

      Poista
  5. Ihanan luonnollinen meikki! En itsekkään meikkaa hirveän paljoa varsinkaan kasin aamuina. Arkimeikkiin menee vaivaiset 15 minuuttia :D
    jasmintuomi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ei mullakaan mene aamuisin kuin 20 minuuttia meikkaamisen, vaikka olenkin hidas :D

      Poista
  6. Oot kyllä nätti meikillä ja ilman! :) Oli kiva lukee tällanen ihan erilainen postaus välillä! :D
    Oon ajatellut ostaa tuon Nyxin highlight & contour -paletin ja nyt, kun kuuli kehuja uskallan ehkä tilata sen. :D

    piijuliii@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥ Kiva jos olet tykännyt myös näistä vähän blogini normaalista linjasta poikkeavista postauksista :) Ja tuo paletti on kyllä ihana, suosittelen kokeilemaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.