20. joulukuuta 2016

Luukku 20: Viime hetken DIY-lahjavinkki x5

viimehetken diy-joululahjavinkit-1869

Jouluun on enää neljä yötä ja osa lahjoista on vielä hankkimatta? Mikäli näin on päässyt käymään, niin täältä löytyy viisi erilaista, helppoa ja nopeaa DIY-lahjavinkkiä, joiden tekemiseen kaikki tarvikkeet saattavat hyvällä tuurilla jo löytyä kotoasi! En tällä kertaa jaa näihin yksityiskohtaisia ohjeita, sillä ideat ovat kuitenkin jostakin muualta bongattuja, joten laitoin vain väliotsikoihin linkkejä jo muiden tekemiin ohjeisiin. Kaikkia olen kuitenkin itsekin testannut ja toimiviksi todennut.



Lumiukkokoriste led-kynttilästä

Yleensä haluan tehdä edes jollakin tavalla hyödyllisiä lahjoja, mutta nämä lumiukot ovat ehkä söpöintä, mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Siis katsokaa nyt! <3 Itse en erikseen ostanut noita alkuperäisessä ohjeessa olevia askartelupalloja, vaan ne korvaläpät sai hyvin pyöriteltyä siitä samasta askartelupunoksestakin. Lisäksi suosittelen käyttämään kuumaliimaa, sillä erikeepperi ei ollut paras liima tuollaisille materiaaleille. Nämä sopivat hienosti koristeeksi vaikkapa joulukuuseen olematta kuitenkaan ole liian jouluisia, etteikö niitä voisi pitää esillä koko talvea. Tai ympäri vuoden...

diylahjavinkkejä-1324
Huultenkuorintavoide on helppo ja nopea tehdä itsekin ja toimii vallan mainiosti. Jos oikein helpolla ja halvalla haluaa päästä, niin tuon piparminttuöljyn voi myös jättää pois, sehän vaikuttaa käsittääkseni vain tuoksuun. Vähän hienomman näköisen purkista saa värjäämällä vain osan mönjästä ja sitten laittamalla erivärisiä kerroksia päällekkäin. Muista, että kuorintavoiteita voi tehdä itse myös kasvoille tai vartalolle!

diylahjavinkkejä-1303

Itse tehdyt leivokset ovat aina hyvä lahjaidea. Suklaakekseistä tykkäävät kaikki (vai kehtaako joku väittää vastaan?) ja ne säilyvät hyvin lämpimässä. Kertakäyttölautasesta taiteltuun rasiaan löytyy ohje täältä ja paras löytämäni suklaakeksien ohje täältä.

diylahjavinkkejä-1340

Myslipatukat

Ruokalinjalla jatketaan... Oletko koskaan ajatellut, että niitä välipalapatukoita voisi tehdä myös itse? Tekeminen ei edes ole mitenkään vaikeaa tai aikaa vievää. Itse kokeilin tehdä patukoita tämän ohjeen mukaan, mutten oikein saanut niistä hyvin koossa pysyviä. Seuraavaksi kokeilisinkin ennemmin tehdä tuon otsikon linkissä olevan ohjeen mukaan. Lopuksi valmiit myslipatukat kannattaa vielä pakata vaikka yksittäin.

joululahja kissalle-1982

Mun mielestä on ihanaa muistaa jouluna myös niitä lemmikkejä. Eläimet myös usein ilahtuvat varsin pienistä jutuista, joten miksi ei? Itse tein suurempia palloja tyhjistä talouspaperirullista ja pienempiä palloja tyhjästä lahjapaperirullasta. Uskon kissojen pitävän kevyiden pallojen heittelystä ihan vain sellaisenaankin, mutta laittamalla vielä makupalan pallon sisään, tulee siitä samalla mielenkiintoinen pulmapeli.

Oletko sinä jo ostanut tai tehnyt kaikki joululahjat, vai meneekö joku ideoista käyttöön?

P.s. Joulukuun alussa jaoin itsetehdyn myslin reseptin sekä ideoita elämyslahjoihin. Myös nämä lahjaideat ehtii vielä hyvin toteuttamaan!

12 kommenttia:

  1. Nuo led-kynttiläjutut onkin keksiläät ja hauskat!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  2. Hyviä ideoita! Yksi lahja on vielä tekemättä, mutta kyllähän tässä vielä ehtii.. :D
    anniina.kultamaa@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Mullakin on vielä yksi vähän isompi projekti kesken... :D

      Poista
  3. Hyviä ideoita! :)

    jonnarawr@hotmail.fi

    VastaaPoista
  4. Kivoja ideoita! Tuo vessapaperirullapalloidea menee kokeiluun omien kissojen kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu, toivottavasti kissat tykkää! :)

      Poista
  5. Hyviä ideoita ja varsinkin noi lumiukot oli sulosia! lauriina.lehtonen@gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.