10. joulukuuta 2016

Luukku 10: 3 ideaa joulukynsiin

joulukynnet-2299

Yksi asia, jota et välttämättä tiennyt minusta: tykkään laittaa kynsiä. En ole mitenkään erityisen hyvä siinä, enkä edes omista mitään erikoisia välineitä erilaisten lakkausten toteuttamiseen. Mun kynsiltä löytyy kuitenkin lähes aina jotain lakkaa, mulla on jatkuvasti käynnissä operaatio kynsienkasvatus, omistan liian suuren ihan kivan kynsilakkakokoelman ja lukulistaltani löytyy muutamia kynsiblogeja. Varsinkin ennen jotain tärkeämpiä tilaisuuksia on kiva koittaa keksiä vähän jotain muuta kuin tavalliset yksiväriset kynnet. Tänään ajattelinkin jakaa teillekin muutaman idean, miten joulukynsistä saa helposti vähän erikoisemmat.

joulukynnet-2296

Näihin tonttulakkikynsiin tarvitset lakkojen lisäksi vain pinnin tai pienen siveltimen sekä teippiä. Ensin laitoin kaikille kynsille aluslakan ja annoin sen kuivua seuraavaan päivään, jotteivät teipit veisi lakkoja mukanaan. Sitten vaan rajasin ihan tavallisen teipin avulla kynsiin kolmiot, joiden sisuksen väritin punaisella lakalla ja otin sitten heti teipit pois. Lopuksi tein vielä hiuspinnin pään avulla lakkeihin valkoiset karvareunukset ja tupsut.

ideoita joulukynsiin-1719

No, nämä eivät ehkä sen suurempia selittelyjä kaipaa. Keskisormen kynnen pallot tein avatun hiuspinnin pään avulla.

joulukynnet-2668

Näillä väreillä nämä kynnet eivät ehkä ole kovin jouluiset, ehkä juuri ja juuri vähän talviset? Mutta eri väreillä tehtynä tälläkin tekniikalla voisi saada ihan jouluiset kynnet! Joka tapauksessa saan aina tällaiset kynnet tehdessäni kysymyksiä, miten olen ne tehnyt, joten tässä nyt on hyvä tilaisuus kertoa siitä. En siis omista mitään leimasinlaattoja, enkä vapaalla kädelläkään edes yrittänyt mitään lumihiutaleita alkaa väkertelemään, joten tyydyin kukkien tekemiseen. Niidenhän voi kuvitella olevan lumihiutaleita, vai mitä? ;) Myös näiden kukkien tekemiseen käytin pinniä sekä lisäksi vielä hammastikkua. Kukat saa aikaan tekemällä viisi pientä pistettä ympyrän muotoon ja sitten vetämällä hammastikulla pisteiden keskeltä kohti ympyrän keskustaa.

Millaiset kynnet sinä ajattelit lakata jouluksi?

16 kommenttia:

  1. Kivoja ideoita! :-) Harmittaa, että kadotin muuttaessani suurimman osan kynsilakoistani, eikä mulla ole kuin ihan muutama lakka jäljellä. Pitää käydä jostain metsästämässä muutama lakka, sillä jouluksi olis kiva tehdä tuollaiset tonttulakkikynnet :-)

    tanja.k.luoma@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, kiva jos sait näistä idean! Noihin tonttulakkikynsiin ei onneksi tarvitse kuin kahta väriä :)

      Poista
  2. Hitsi miten hienoja, erityisesti tykkäsin noista tonttulakkikynsistä! :D Jouluksi ajattelin itse laittaa vain joulunpunaista lakkaa sekä ainakin nimettömiin kultaista glitterlakkaa siihen päälle.

    anniina.kultamaa@luukku.com

    VastaaPoista
  3. Hienoja! Noi keskimmäiset oli mun lempparit :D lauriina.lehtonen@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Onpa kauniita. Eniten ihastuin noihin viimeisiin. Voisi joskus itsekin kokeilla.
    Varmaan jotkut punaiset kynnet jouluksi, en ole kovin erikoisia lakkauksia vielä tehnyt.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kannattaa kokeilla tehdä vähän jotain erilaista, jos vain kiinnostusta ja aikaa löytyy :)

      Poista
  5. Kivoja kynsiä! Varsinkin noi viimiset oli tosi hienot! Yllätyin miten helppo noin monimutkaisen näköset kynnet on tehdä. :D

    piijuliii@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo ne on oikeasti tosi helpot tehdä ja onnistuu lähes varmasti, vaikka aikaa meneekin vähän enemmän :)

      Poista
  6. Oi ompas aivan ihana ulkoasu tällä blogilla! :o Ja mun lempparit kynnet oli nuo viimeiset. Itse ajattelin lakata vain simppelin punaiset kynnet jouluksi :-)

    tiiabc_@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Ihanan kimaltavan jouluisia kuvia olet ottanut :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Hihi! Jos jouluna ei ole lunta, lakkaan valkoiset. Jos lunta on, lakkaan punaiset tai vihreät. Tämä on hassu perinne, jota olen noudattanut jo vuosia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mielenkiintoista :D Pitäisiköhän kehitellä itsellenikin joki vastaava perinne... :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.