4. toukokuuta 2016

Ensivaikutelmia

IMG_3574_edited

IMG_3624_edited

IMG_3729_edited

IMG_3808_edited

IMG_3732_edited

picmonkeycollage

IMG_3824_edited

IMG_3798_edited

IMG_3099_edited

IMG_3083_edited

IMG_3294_edited

IMG_3153_edited

IMG_3747_edited

IMG_3759_edited

Vihdoinkin sain sen makro-objektiivin, josta olen haaveillut jo vaikka kuinka kauan! Tai se saapui kyllä minulle jo muutama viikko sitten, mutta nyt testailujen jälkeen uskallan jo jotain siitä tulla tännekin kertomaan. Kyseinen objektiivi on siis Canonin 100mm f/2.8L IS USM. Kyllä, se on älläsarjaa. Ei, minulla ei olisi varaa ostaa tuhannen euron objektiivia, vaan ostin tuon käytettynä suunnilleen samaan hintaan, mitä Sigman ja Tamronin vastaavat maksavat uutena. Ja kyllä, oli kannattava ostos! Objektiiveissa kun ei se tekniikka niin nopeasti vanhene, eikä ne nyt niin nopeasti kulukaan, että näin tällaisen laadukkaamman objektiivin ostamisen käytettynä olevan hyvä vaihtoehto. Tämä objektiivi ei ehkä ole ihan parhaimmillaan mun aloittelijoille suunnatun rungon kanssa, on meinaa hieman etupainoinen viritelmä, mutta olen kyllä silti tykännyt! Laadun tosiaan huomaa, esimerkiksi tuo bokeh on niin ihanan näköistä. Mutta ehkä kerron tästä linssistä vielä myöhemmin vähän lisää, jos kiinnostaa?

Hetki sitten tänne blogiin tuli muuten 1000 (tai siis Bloggerin mukaan 2000, joista puolet on omia vastauksiani) kommenttia täyteen. Kiitos vielä yhteisesti teille kaikille, jotka joskus olette jaksaneet piristää päivääni, se antaa hurjan paljon motivaatiota tähän hommaan! <3

15 kommenttia:

  1. hahah, naurahdin vähän ääneen tuossa 'on meinaa hieman etupainoinen viritelmä'! :D muistan ku hommasin mun ekaan Nikoniin pitkän putken ja se tuntui siltä että oli kädessä objektiivi jossa kiinni runko, ei toisinpäin. :D Siistin oloinen objektiivi ja nätti bokeh ainakin tulee! Onnittelut kommenteista. :-)


    www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan mullakin tosiaan ennestään yksi aika painava zoomi, mutta kyllä tämä menee jo ihan toiselle tasolle painavuudessaan... :D Vähän vaan ehkä jopa huolettaa tuon viritelmän kestävyys, kun ne kameran ja objektiivin väliset liitännät kai voivat jotenkin vääntyä :/ Kiitti! :)

      Poista
  2. Voi vitsit rakastan tälläsiä lähikuvia yli kaiken! Hahhah, mulla on kans tämän hetkisen kameran ja paremman objektiivin ongelmana tuo "etupainoinen viritelmä" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiva että joku muukin tykkää makrokuvista, niitä nimittäin saattaa olla tulossa melko paljon lähiaikoina... ;) Tähän etupainoisuuteen ei varmaan oikein auta muu kuin paremman ja painavamman rungon hommaaminen, se kun vaan ei ole niin helppoa :D

      Poista
  3. Wow! Upeita kuvia ja ihana bokeh. Mä olen ikuisuuden haaveillut omaan EOS550 runkooni jotakin macroputkea. En välttämättä L-sarjalaista, mutta kumminkin. :) Laita ihmeessä lisää infoa ja arvioita ostoksestasi, olisi mielenkiintoista lukea!

    Terkuin, Nora / http://dreamerachiever.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei mullakaan älläsarjainen ollut ensimmäisenä mielessä, mutta kun halvalla sai... :D Ja enköhän mä sitten tästä kirjoittele lisää jossain vaiheessa :)

      Poista
  4. Upeita kuvia ja ihania värejä! :-)

    VastaaPoista
  5. Yhyy nyt iski itsellenikin hinku hankkia uusi objektiivi kameraan...mulla on nimittäin omaan nikoniini vain se perusobjektiivi mutta tarvitsisin jonkun paremmin zoomattavan putken esimerkiksi vaatteiden yksityiskohtia varten... osaatko suositella mistä kannattaa etsiä? :) Olen valmis ostamaan myös käytettynä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei oothan lukenut
      tämän postauksen objektiivien ominaisuuksista? :) Ja onhan noita objektiiveja myyviä kauppoja vaikka kuinka paljon, mun tietääkseni parhaat valikoimat ja halvimmat hinnat löytyy Kärkkäiseltä tai Verkkokauppa.com:sta. Käytettynä löytyy hyvin esimerkiksi Facebookista Valokuvaajan kirppikseltä (mistä muuten itsekin tämän makron ostin) ja sitten tietysti on nämä Tori.fi ja Huuto.net. Näistä voisi olla hyvä aloittaa? :)

      Poista
  6. Vau, aivan ylihienoja kuvia! :-)

    Mäkin oon haaveillut makro-objektiivista, mutta nyt kun oon hyvin pitkälti siirtynyt käyttämään ainoastaan tuota minijärkkäriä, niin vois olla vähän liian painava objektiivi siihen. Olishan mulla tietysti tuo siskon Nikon D3200 käytössä, mutta jotenkin tuo mini on niin helppo ottaa mukaan joka paikkaan, että normijärkkärin käyttö on jäänyt :-D Toki en tiedä löytyiskö tuohon miniin pienempää ja sopivampaa makro-objektiivia... Pitääkin ottaa selvää! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)
      Niin en tiedä, voihan noihin minijärkkäreihinkin jossain olla jotain maro-objektiiveja tai ainakin jonkinlaisia loittorenkaita veikkaisin olevan olemassa ;)

      Poista
  7. Todella upeita kuvia koko sun blogissa, ei voi kuin kadehtia!

    http://vilmaliona.blogspot.fi

    VastaaPoista
  8. Voi vitsi tosi ihania kuvia! Innolla ootan lisää juttua tosta putkesta! Tyhmä kyselee, miten otat tollasia kuvia, missä on ihan musta tausta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)

      Mustalla taustalla otetut kuvat on saatu aikaan silloin, kun aurinko paistaa kirkkaasti esimerkiksi kukkaan. Sitten vain laskin valotusta ja kun tausta on tumma ja kohde kirkas, käy näin. Tietysti vielä sitten muokkaamalla tummensin tummia kohtia ja kirkastin kirkkaampia kohtia. Toivottavasti tästä nyt sai jotain selvää :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.