4. helmikuuta 2016

Lumilove 2/3

IMG_1510_edited

IMG_1479_edited

IMG_1516_edited

IMG_1490_edited

IMG_1471_edited

IMG_1463_edited

IMG_1488_edited

IMG_1552_edited

IMG_1521_edited

IMG_1900_edited

IMG_1790_edited

IMG_1535_edited

Toivottavasti tekin pidätte pinkeistä vastavalokuvista, niitä kun oli taas koko tämäkin postaus täynnä... Itse ainakin tykkään, joten saatte joka tapauksessa tuijottaa niitä vielä aika monta kertaa, haha!

No joo, nämä on tosiaan otettu silloin, kun lämpömittarit näyttivät täällä etelässäkin lähemmäs -30:ä. Mutta eihän sen saa antaa olla este kuvaamisille, ulkona nimittäin näytti upealta. Pukeutumiskysymys se vain on! ;) En tosin väitä, etteikö mullakin olisi kylmä ollut, varsinkin varpaiden hyvinvoinnin puolesta sain välillä vähän jännittää. Kamera ei kyllä kauheasti tykännyt, se ei nimittäin oikein suostunut automaattitarkentamaan, mistä johtuen jouduin enimmäkseen käyttämään manuaalitarkennusta. Se taas oli hieman haastavaa johtuen etsimen jäätymisestä. Koita siinä sitten pienestä ja sumuisesta kuvasta päättää missä kohtaa olisi kiva tarkennus. Näytölläkään en paljoa uskaltanut kuvata sillä pelkäsin akun loppumista, mulla kun ei ole kuin tuo yksi akku. Kaikista näistä koettelemuksista huolimatta toivottaisin kunnon talven aurinkoisten pakkaspäivien ja lumisten puiden kera tervetulleeksi takaisin (tosin mieluiten noin 20 astetta pienempien pakkaslukemien kera), koska onhan se nyt ihan uskomattoman kaunis!

Mikä näistä kuvista on suosikkisi?

38 kommenttia:

  1. Wautsi mitä kuvia! :o

    Omia suosikkejani on 8 (ylhäältä laskettuna) ja toiseksi viimeinen. :)

    VastaaPoista
  2. Niin hurjan kauniita kuvia ♥_♥ Voisin teettää mistä tahansa taulun seinälleni!

    VastaaPoista
  3. Uuuu upeita! Ja samaa mieltä, ei saa antaa sen pakkasen estää sitä ulos menemistä. Kyllä harmittaisi, jos ei noilla kovilla pakkasilla olisi mennyt kuvaamaan! Toisia tuskin tulee enää :/

    Mun lemppari on ehkä toi vika, mut tykkään kyllä ensimmäisestäkin kovasti! Ja toi vaaleanpunainen valo tuo aivan järjettömän ihanan tunnelman näihin! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse tykkään myös eniten ekasta ja vikasta :)

      Varmasti tosiaan harmittaisi, jos tämän tilaisuuden olisi jättänyt käyttämättä! Itse asiassa mua harmittaa jo nyt se, kun en kuvannut tähtiä tuolloin, silloin olisi ollut pilvettömiä öitä. Eipä ole enää... :/

      Poista
  4. Wautsi mitä kuvia❤️ Nää on aivan mahtavia! Varsinkin tuo vaaleanpunainen valo tuo mahtavan tunnelman. Mun lemppari on tuo ensimmäinen :)

    VastaaPoista
  5. On kyllä hurjan kauniita kaikki! :) Vastavalokuvat on ihan omiakin lemppareita!

    VastaaPoista
  6. 9. kuva on oma suosikki! Tosi ihania, söpön sävyisiä. :)

    www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. Niin kauniita kuvia kaikki! :)

    VastaaPoista
  8. Upeita kuvia kaikki, toi valo on ihan uskomaton. Omat lempparit on varmaan kahdeksas ja viimeinen ❤

    kuviteltu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kelpaisi kyllä vaihteeksi taas tuollaiset nätit auringonlaskutkin... :D

      Poista
  9. Pyrin sanomaan tämän rakentavasti, mutta minusta muokkaat kuvia liikaa! Saisivat olla luonnollisempia. Eivät ole näin muokattuina kovin nättejä eivätkä sovi valokuvausblogille, ehkä enemmän lifestyleblogille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestäsi, mutta itse pidän enemmän värikkäistä ja vähän käsitellyn näköisistä kuvista, itse asiassa minusta juuri valokuvausblogiin sopii ne vähän enemmän muokatut kuvat. Tässä kyseisessä postauksessa kuvat saattavat näyttää vielä muokatuimmalta kuin edes ovat, tuo auringonlasku nimittäin teki oikeasti ihan pinkin valon! Tässä esimerkkinä muutama postauksen kuva täysin muokkaamattomana, jos haluaa verrata paljonko niitä on käsitelty. Omasta mielestäni juuri sopivasti, mutta se onkin taas vain minun mielipiteeni :)

      Poista
  10. Päädyin blogiisi vahingossa ja täytyy sanoa, että todella mahtavan oloinen blogi! Nää tän postauksen kuvat on älyttömän ihania, eikä musta yhtään liian muokattuja :) Itsekin tykkään juuri tällaisista todella paljon! Numerot 8, 9 ja viimeinen olivat mun suosikkeja näistä :)

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
  11. Wautsi vau! Ihan mielettömän hienoja kuvia, olet kyllä taitava :)

    VastaaPoista
  12. Heippa! Osaatko sanoa, miten kuvanmuokkausohjelmalla saisi kuvan taustan sumennettua? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tarkoitat sumennuksella? Jos tarkoitat kuvan taustalla olevaa bokehia (eli että kauempana olevat kohteet näkyvät sumeina), se johtuu lyhyestä syväterävyydestä, ei kuvan muokkaamisesta. Kannattaa lukea tämä lyhyt postaus syväterävyydestä ;) Voihan sellaista efektiä toki tehdä muokkaamallakin, vaikka silloin tulos ei välttämättä ole niin luonnollinen... Se kuitenkin onnistuu ainakin sen nimisellä toiminnolla kuin Tilt-shift, joka löytyy aika monesta ilmaisestakin ohjelmasta, esimerkiksi Fotorista (ladattavissa tuolta Windowsin kaupasta) ja Instagramin omista muokkausmahdollisuuksista :)

      Poista
  13. Vau miten upeita! Osaisinpa itsekin :o♥

    VastaaPoista
  14. Ihania kuvia! Erityisesti tykkään 7. ja 8. kuvasta... Ihan uskomattoman hienoja!

    http://katilahtinen.blogspot.com/

    VastaaPoista
  15. Vitsi miten upeita kuvia! En todellakaan osaisi ottaa tällaisia. Olisi kiva nähdä, miten nämä on tehty :) Kuinka paljon muokkasit kuvia? Luin tuolta ylempää, että auringonlasku antoi pinkin sävyn, mutta silti haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)
      Tosiaan teinkin jo aiemmin kollaasin, jossa näkyy muutama tämän postauksen kuva täysin käsittelemättömänä. Tietenkin toisia kuvia on sitten muokattu vähän enemmän kuin toisia. Täältä löytyy myös postaus siitä, miten itse (edelleenkin) kuviani käsittelen :)

      Poista
  16. Moi! pääsit suosikkini listaani linkaa blogisi postausksessani! Hehkutukseni voit käydä lukaisemassa blogistani :)

    VastaaPoista
  17. Blogisi kuvat ovat ihan uskomattoman kauniita. En keksi edes tarpeeksi kuvaavaa sanaa niille! Pikkuisesti myöhässä hyvää ystävänpäivää sinulle!! ♡♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon ihanasta kommentista, hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää myös sulle! :)

      Poista
  18. Löysin muutama päivä sitten tän siun blogin, tosi kiva ulkoasu ja varsin ihana banneri. Osaat kuvata tosi hyvin ja kuvat ovat muutenkin hienoja ja laadultaan hyviä? Mikä kamera sulla on? Sait muuten uuden lukijan ;)!

    elaimetsydammessa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta kommentista ja tervetuloa seurailemaan! :) Kuvaan Canonin 1100D kameralla, kuten tuolla sivupalkisss lukee ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Kuvaan Canon 7D Mark II -kameralla (ennen joulukuuta 2016 otetut kuvat on otettu 1100D:llä), johon minulla on viisi objektiivia; Canon 18-55mm f/3.5-5.6, Canon 70-300mm f/4-5.6 IS USM, Canon 50mm f/1.4 USM, Canon 100mm f/2.8L IS USM sekä Tokina AT-X 116 PRO DX II 11-16mm f/2.8. Kuvankäsittelyohjelmani on Lightroom 6.

Jos sinulla on kysyttävää valokuvaukseen, bloggaamiseen tai johonkin muuhun liittyen, laita rohkeasti kommenttia! Katsothan kuitenkin ensin, löytyisikö vastaus valokuvausvinkit-välilehden taakse kokoamistani postauksista tai sivupalkin hakutoiminnon avulla.